Україна розраховує, що Сполучені Штати і далі будуть з нами в боротьбі проти російського агресора. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з Міністром фінансів США Джанет Єллен.

«Розраховуємо, що допомога нашій державі на 2024 рік буде розблокована, включно з безпосередньою фінансовою підтримкою. Це стане ще однією опорою нашої стійкості», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що від початку повномасштабної війни США взяли на себе зобов’язань на майже 45 млрд доларів у сфері оборони. Україна отримала 55 пакетів військової підтримки та близько 22,9 млрд доларів грантів.

«Україна вдячна лідерству Сполучених Штатів у консультаціях з країнами G7 щодо конфіскації заморожених російських активів. Очікуємо, що Конгрес ухвалить закон і надасть Уряду США повноваження їх конфісковувати для допомоги Україні», — сказав Прем’єр-міністр.

Під час зустрічі Денис Шмигаль та Джанет Єллен також говорили про необхідність посилення санкцій проти росії.

Прем’єр-міністр також поінформував про реформи, які Україна реалізує на шляху до вступу в ЄС і НАТО.

Денис Шмигаль висловив щиру подяку Міністру фінансів за її незмінну відданість підтримці України у боротьбі за демократичні цінності та принципи.