Чим частіше наш Прапор майорить на спортивних п’єдесталах – тим більше світ знає про Україну.

Сьогодні в області відзначили тих, хто зробив вагомий внесок у розвиток спорту на Вінниччині.

Це спортсмени, тренери, а також фотографи та журналісти з різних куточків області.

Начальник ОВА Сергій Борзов привітав усіх, хто продовжує досягати високих результатів.

Так, кращим спортсменом січня став Антон НАГОРНЯК. Він встановив рекорд України в легкоатлетичному семиборстві на Чемпіонаті України з легкої атлетики серед юніорів.

А кращою спортсменкою лютого є Ганна ДАВИДОВА. Дівчина стала чемпіонкою Європи у сумі двоборства та здобула дві срібні нагороди на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед чоловіків та жінок.

Також очільник області подякував дитячим тренерам за підготовку майбутніх лідерів та амбасадорів спорту. Саме вони не лише навчають, а й формують дисципліну, вміння молоді працювати в команді.

Так, кращим дитячим тренером у командних видах спорту став Олександр ГЛАВАТЧУК- викладач МС ДЮСШ олімпійського резерву з баскетболу.

А з індивідуальних видів спорту 2023 року кращим став тренер-викладач зі спортивної акробатики Вінницької обласної ДЮСШ зі складно-координаційних видів спорту Юрій ГОЛЯК.

Також у кількох номінаціях відзначили фотографів і журналістів, які зафіксували найважливіші спортивні рекорди.

«Приємно було нагороджувати юних фотографів віком до 16 років, які стали переможцями. Це Володимир ШАФІР та Аріна КОВАЛЕНКО», - зазначив Сергій Борзов.

До розвитку спортивного руху активно долучаються й наші райони.

Серед лідерів за підсумками проведення олімпійських заходів минулого року – Вінницький, Гайсинський та Жмеринський.

«Дякую всім, хто тренує, займається спортом та підтримує спортивні ініціативи. 2024 рік – олімпійський! Тож віримо у наших спортсменів! І нехай синьо-жовтий прапор якомога частіше майорить на олімпійському п'єдесталі!» - підкреслив Сергій Борзов.