Сучасний лікарняний ліфт з'явився у Вінницькому обласному пансіонаті для людей з інвалідністю та людей похилого віку.

Мешканці закладу, включно із клієнтами на кріслах колісних, можуть безперешкодно пересуватися між поверхами. А головне – спускатися в укриття. Одночасно ліфт підіймає 17 осіб або ж 4 крісла колісних.

«Профінансувала ініціативу Вінницької обласної військової адміністрації Міжнародна організація з міграції (МОМ). До того ж зробили капітальний ремонт машинного відділення та шахти ліфта. За сприяння Уряду Данії виділили більше 2 млн грн. За рахунок коштів обласного бюджету, 503 тис грн, зробили ремонт частини коридору біля ліфта»,- зазначила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Під час візиту до обласного пансіонату Перший заступник Начальника ОВА від імені очільника області Сергія Борзова подякувала представникам МОМ за системну підтримку регіону.

У свою чергу, заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець зауважив, що МОМ у співпраці з обласною військовою адміністрацією вже реалізували чимало різноманітних проєктів у регіоні, зокрема, щодо підтримки ВПО, облаштування Пунктів Незламності, забезпечення енергонезалежності ЦНАПів та інші.

«Новий ліфт відповідає вимогам доступності. Відтепер мешканці, які проживають на верхніх поверхах закладу, можуть спокійно спускатися на нижні для отримання процедур. Крім цього, ліфт обладнаний автономною системою живлення, що убезпечує від аварійних ситуацій у випадку відключення електропостачання. Дякуємо нашим партнерам!» - зазначив посадовець.

Розбудова безбар’єрного простору як ніколи на часі.

Безбар’єрність — наша цінність та пріоритет у всіх галузях.