Сьогодні відбулось засідання Координаційного штабу підтримки цивільного населення за участю представників територіальних громад області.

Учасники обговорили низку питань щодо підтримки ВПО, родин ветеранів та їх родин, а також надання психологічної допомоги населенню Вінниччини.

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна наголосила, що однією з цілей Стратегії міжвідомчої взаємодії є забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

Наталя Заболотна дала доручення управлінню будівництва ОВА спільно з громадами оновити перелік об‘єктів, які придатні для житлобудування чи реконструкції.

«Наприклад, коли маємо велику будівлю, з якої можна створити багатоквартирний будинок, то одразу постає питання працевлаштування для людей, які там житимуть. Одразу ж потрібно реалізовувати інші цілі Стратегії: якісні освітні, культурні, соціальні послуги, медичне обслуговування, працевлаштування та можливість бути залученими у прийняття рішень». - зауважила посадовиця.

За словами посадовиці, це про добробут для кожної людини та її стабільний психоемоційний стан.

Наталя Заболотна додала, що також в області є зрушення в розбудові системи надання психологічної допомоги.

«Зараз у 40 громадах вже працюють 50 психологів. У доповнення створено 51 неформальне обєднання психологів у 50 громадах». – зазначила Перший заступник Начальника ОВА.  

Крім цього, під час засідання розглянули питання підтримки ветеранів та їх родин.

«Цього місяця ми вперше запустили нову соціальну послугу. На базі санаторного закладу сім’я ветеранів буде відновлюватися та повертатися до свого звичного життя. У цьому їй допоможуть психологи, які проводитимуть, як групові, так і індивідуальні заняття. Додатково надаватимуться процедури з оздоровлення. Також родина матиме час, щоб насолодитися спілкуванням одне з одним. У березні ми починаємо проєкт із тими громадами, які передбачили кошти на цю послугу. І я щиро дякую, тим, хто вбачає у цьому доцільність та потребу. Із рештою громад продовжуємо працювати». – резюмувала Наталя Заболотна.