Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов провів офіційну зустріч з командою експертів міжнародної консалтингової фірми «Baker Global Advisory». Делегацію очолює її директор та засновник Дуглас Бейкер.

Очільник області подякував за тверду й послідовну підтримку нашої держави та допомогу для відновлення та забезпечення добробуту постраждалого населення України і Вінницької області зокрема.

Окрему вдячність він висловив Фонду «Каріч», який надав 100 000 євро гуманітарної допомоги жителям Вінниччини та внутрішньо переміщеним особам через «Rotary Club Vinnytsia».

Також Начальник ОВА презентував експертам економічний та науковий потенціал Вінниччини, яка є надійним тилом нашої воюючої країни. За його словами, тільки у 2023 році на території області реалізовано 35 інвестиційних проєктів загальною вартістю майже 47 млн дол. та створено понад 1000 нових робочих місць.

Під час зустрічі Сергій Борзов також окреслив ситуацію з внутрішньо переміщеними особами, яких в області налічується більше 156 тисяч. Попри труднощі воєнного часу, підставляємо плече тим, кому ще важче.

Зокрема, Вінниччина допомагає відновлювати селище Калинівське на Херсонщині.

Спілкуючись із делегацією, керівник регіону озвучив найважливіші потреби Вінниччини в реалізації низки стратегічних проєктів, передусім з відновлення та розвитку соціальної інфраструктури.

«Зазначу, що візит делегації США у надскладний час щоденних обстрілів багато про що свідчить… - підкреслив Сергій Борзов. – Ми відчуваємо надзвичайний рівень підтримки і високо цінуємо її».

Він також відзначив, що наші міжнародні партнери беззаперечно вірять в перемогу України.

«Сьогоднішня зустріч допоможе визначити конкретні напрямки, яким чином «Baker Global Advisory» зможе швидко реагувати на потреби. Разом працюємо та наближаємо Перемогу!» - резюмував Начальник ОВА.

Зустріч відбулась у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва.