Реабілітація як ніколи на часі, особливо в умовах війни.

Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня ім. акад. О.І.Ющенка – один із шести медзакладів України, що підписали меморандум про співпрацю з Міністерством охорони здоров'я.

Як повідомив Начальник ОВА Сергій Борзов, у лікарні працює центр досконалості, де використовують новітні підходи та доказові методи для лікування пацієнтів. Майже 70 фахівців реабілітаційного відділення надають допомогу тим, хто її потребує.

«Лише за минулий рік тут пройшли реабілітацію понад 1200 пацієнтів. З ними працювали лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, асистенти, психологи, які спеціалізуються на роботі з дітьми та дорослими, а також терапевти мови та мовлення, реабілітаційні медичні сестри та протезист». - зазначив очільник області.

За словами Начальника ОВА, меморандум дозволить посилити розвиток реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров'я.

«Важливо, що у центрах досконалості мультидисциплінарні команди з усієї країни можуть підвищити власну кваліфікацію та перейняти досвід колег за принципом "команда навчає команду". Відновимо людину – людина відновить все». - підкреслив Сергій Борзов.