Видатки на охорону здоров’я у 2024 році загалом складуть 239 млрд грн, що на 31 млрд більше, ніж минулого року. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«На програму медичних гарантій додаємо 16 млрд грн. Запускаємо пілотний проект безкоштовного зубопротезування для ветеранів. 1 млрд грн виділяємо на облаштування укриттів та безпечних умов у лікарнях. Продовжуємо робити медицину більш доступною та якісною, незалежно від того, де проживає людина», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що Уряд надалі буде підвищувати ефективність медичних закупівель. Під час засідання 5 січня було затверджено постанову, яка передбачає розширення переліку ліків і медвиробів, які будуть закуповуватися через електронний каталог.

«Ми запровадили зміни, які передбачають, що медзаклади купують ліки та медичні вироби через так званий електронний каталог. Це сприяло значній економії коштів, а також пришвидшило процедури закупівлі. Ці зміни важливі, бо це про прозорість та про ефективність використання коштів платників податків», — зауважив очільник Уряду.

Крім того, держава продовжить розвиток цифрових інструментів. Вже найближчим часом, за словами Прем’єр-міністра, планується запуск електронного кабінету пацієнта. В ньому українці зможуть самостійно змінювати персональні дані та керувати деклараціями з сімейними лікарями.

Значну увагу Уряд приділятиме також фінансуванню реабілітації, охороні материнства та дитинства, діагностиці та лікуванню раку.