Президент Володимир Зеленський вручив сертифікати на квартири Героям України та членам родин полеглих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно.

Як повідомив Начальник ОВА Сергій Борзов, серед військовослужбовців, які отримали сертифікат на квартиру – нацгвардієць Дмитро Фінашин з Вінниччини. У боях за Україну він втратив руку, але зміг вижити у найважчих умовах. Отримавши важкі поранення, зміг кілька діб протриматись без води і їжі та дістатись до наших військових.

Також сертифікат на квартиру отримали рідні загиблого військового льотчика капітана ЗСУ Сергія Пархоменка, який родом з Харкова, але в останню путь Героя України провели у Вінниці.

Військовий виконав 38 бойових вильотів у складних умовах протидії ворожих засобів ППО та винищувальної авіації, під час яких знищив більше 20 ворожих танків, понад 50 бойових броньованих машин, 55 транспортних засобів, 20 цистерн з пальним та кількасот солдатів і офіцерів рашистів. Неодноразово уміло виводив авіаційну техніку з-під ракетних ударів ворога. На його честь у місті названа одна з вулиць.

Слава нашим Героям!

Більше за посиланням: http://surl.li/ovpna