Прем’єр-міністр Денис Шмигаль взяв участь в урочистому заході з нагоди відзначення Дня працівників дипломатичної служби, що відбувся 22 грудня за участі Президента України Володимира Зеленського.

На заході також були присутні Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, представники Уряду та Офісу Президента.

Денис Шмигаль подякував дипломатам за зусилля щодо зміцнення проукраїнської коаліції у світі, щодо залучення фінансових ресурсів, притягнення агресора до відповідальності та щодо прогресу в нашій європейській та євроатлантичній інтеграції.

«Під час минулорічної нашої зустрічі ми багато говорили про п’ять основних напрямків економічної дипломатії: акумулювання макрофінансової допомоги від партнерів, отримання допомоги на відбудову, стимулювання іноземних інвестицій та створення механізмів страхування інвестиційних ризиків, просування українських товарів на світові ринки, санкційна політика. Щиро хочу подякувати за результати, які ми бачимо щодня. І саме ці виклики залишаються актуальними й у 2024 році», — зазначив Прем’єр-міністр.

Водночас очільник Уряду зауважив, що війна поставила й нові завдання, зокрема гуманітарне розмінування, залучення допомоги для потреб фортифікаційного захисту, конфіскація російських активів.

«Дякую МЗС та кожному українському дипломату за всі зусилля, які ви докладаєте для нашої перемоги. Вірю, що разом ми зможемо більше. Бажаю вам енергії, сил, натхнення та оптимізму для того, щоб 2024 рік був для України успішним, результативним і переможним», — наголосив Денис Шмигаль.

Під час заходу Президент України вручив працівникам дипломатичної служби державні нагороди.