Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна провела апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів ОВА та державними службами соціально-гуманітарної сфери Вінницької області.

Присутні обговорили нагальні питання відповідних галузей та визначили пріоритетні завдання до кінця цього місяця.

«Учора стартувала основна сесія НМТ. – наголосила посадовиця. -  Цьогоріч завдання ускладнені, проте проблем із процесом складання іспиту немає».

Також вона додала, що на базі обласних закладів позашкільної освіти розпочали свою роботу літні відпочинкові зміни. У громадах закладів освіти також діють пришкільні табори для якісного та змістовного дозвілля.

Крім цього, торкнулися і питання спортивної сфери:  10 червня в області відзначатимуть Олімпійський день. Він присвячений відкриттю ІІІ Європейських Ігор у Польщі, у яких братимуть участь вінничани. У рамках цього дня на Центральному міському стадіоні з 11.00 відбуватимуться спортивні заходи, показові виступи, естафети.

Стосовно соціальної галузі, то Наталя Заболотна підкреслила, що в регіоні поступово зменшується кількість ВПО. Загалом з початку року трішки більше семи тисяч людей зареєстровано в області.

«Зараз маємо визначити, чи є у громадах Вінниччини евакуйовані з Херсонської області внаслідок повені після підриву Каховської ГЕС. - зазначила посадовиця. - Потрібно встановити їхні потреби та допомогти. У людей не було часу, аби зібрати з собою всі необхідні речі».

Вона зауважила, що усі види соціальних допомог виплачено і затримок немає. Пенсійний фонд здійснює щомісяця пенсійні виплати майже 450 тисячам осіб на загальну суму близько 2 мільярдів гривень.

Також в області працюють в напрямку протидії торгівлі людьми. Цього року є перший випадок надання відповідного статусу для постраждалої особи.

Ще один напрям роботи – медицина. За словами Наталі Заболотної, Вінниччина отримала попереднє погодження МОЗ України Плану розвитку спроможної мережі закладів охорони здоров’я області. Це дає змогу організувати належну якість медичного обслуговування, своєчасність і доступність для населення, а також ефективне використання матеріальних, трудових та інших ресурсів у межах госпітального округу під час надзвичайних ситуацій та воєнного стану.

«Надалі працюємо на результат!» - резюмувала Наталя Заболотна.