Вінниччина – у четвірці областей, де протягом наступних шести місяців впроваджуватимуть інститут помічника ветерана.

Про особливості втілення проєкту йшлося під час наради Начальника ОВА Сергія Борзова з головами громад, які увійшли до пілоту. Це Вінницька, Хмільницька, Гайсинська, Тульчинська, Жмеринська та Могилів-Подільська громади.

«Проєкт передбачає новий формат надання комплексної допомоги та підтримки ветеранам війни, членам їх сімей та членам сімей загиблих героїв. Ідея полягає в тому, щоб допомогти нашим захисникам і захисницям перейти від військової служби до цивільного життя. Ми маємо забезпечити реальну підтримку усім нашим захисникам»,- підкреслив Сергій Борзов.

Під час наради очільник області акцентував увагу на створенні в громадах сервісних офісів у справах ветеранів, приміщення яких мають бути повністю облаштовані за вимогами доступності. Важливо, що помічниками ветеранів можуть бути люди з числа учасників бойових дій та членів їх сімей.

У свою чергу, Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна підкреслила, що Вінниччина справді має величезний досвід у розвитку ветеранської політики.

«Зауважу, що Вінницька область стала однією з перших в Україні, де була розпочата робота з впровадження ветеранської політики. Переконана, що ми впораємося із поставленими завданнями», - зазначила посадовиця.

У підсумку зустрічі Начальник ОВА підкреслив: «Турбота про ветеранів для кожного з нас – це надзвичайно велика відповідальність. Важливо, щоб усі на своїх місцях розуміли і знали, як правильно діяти. Ніхто з ветеранської спільноти не має залишитися наодинці з труднощами, якими б вони не були. Ветерани повинні отримувати необхідну допомогу в усіх сферах: у здобутті освіти, працевлаштуванні чи започаткуванні власного бізнесу».

Попереду чимало викликів, тож  робота в громадах має бути організована так, щоб наші Герої відчували максимальну підтримку.