Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов та Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий оглянули відремонтоване укриття обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова.

За словами очільника області, це найбільше укриття серед медзакладів регіону.

Тривалий час це приміщення не використовувалося і було в аварійному стані. З обласного бюджету на ремонтні роботи було виділено 3,4 млн грн.

Під час ремонту було відновлено вентиляційну систему, систему електропостачання, водопостачання та водовідведення, відремонтовано покрівлю, виконано заміну та ремонт вікон, дверей, а також здійснено ремонт стін високоякісним оздобленням.

«Зараз укриття облаштоване всім необхідним. У центральному залі розміщені ліжка для пацієнтів, місця для сидіння, необхідні медичні меблі та санвузли. Важливо, що для екстрених випадків тут обладнано малу операційну залу та перев’язувальну», - зазначив Сергій Борзов. 

Приміщення укомплектовано засобами пожежогасіння, створений необхідний запас ліків, технічної та питної води.

Загальна площа укриття - понад 530 м.кв, тож в разі необхідності тут може розміститися близько 500 людей.

Підбиваючи підсумки візиту, Начальник ОВА Сергій Борзов підкреслив: «На жаль, війна триває та вносить свої корективи у наше життя. У лікарнях мають турбуватися не лише про здоров'я пацієнта, а й про його безпеку».