27 травня в Європі відзначають День екстреної медицини.

Напередодні професійного свята, Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов  відвідав Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Очільник  області  привітав  медиків екстренки та передав обладнання від МОЗ України і відповідні сертифікати  для  обласного Центру  та районних філій екстреної медичної допомоги.

Це апарати ШВЛ, монітори пацієнта, дефібрилятори, сумки-укладки для надання невідкладної допомоги, ноутбуки та електрогенератори.

«Вітаю усіх лікарів, фельдшерів, водіїв та всіх, хто працює в кол-центрі екстреної медичної допомоги за вашу цілодобову роботу, від якої залежить здоров'я та життя людей,- зазначив Сергій Борзов.-  Сьогодні від МОЗ України передаємо вам необхідні речі для роботи. Ви дуже багато робите для нашої Перемоги»!.

Начальник ОВА  підкреслив, що завдяки професійності медичних працівників екстренки,  під час трагічних подій 14 липня минулого року у Вінниці вдалося уникнути сотні смертей. Вінницькі медики показали, як вміють чітко і злагоджено працювати.

«Ви виїжджали для евакуації поранених у Запорізьку, Миколаївську області і, навіть, в Маріуполь, коли ще можна було туди їхати. Вінницькі бригади одними із перших поїхали в деокуповану Херсонщину. І ми всі раділи, коли ви повернулися до Вінниці. Ви на власні очі побачили наслідки руського міра. А ще ви транспортуєте наших військових до лікарень. І це теж важлива та необхідна робота. Ви професійні й сміливі! »,- додав очільник ОВА.

Сергій Борзов побажав  медикам сил, витримки та наснаги, аби кожен прожитий день наближав усіх до Перемоги.