Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у професійному тренінгу для заступників обласних військових адміністрацій «Доступність та інклюзивність для всіх», що проводиться польському місті Краків.

Протягом другого дня навчання учасники мали змогу на власному досвіді  відчути бар’єри, з якими щодня стикаються люди з інвалідністю.

За словами Наталі Заболотної, на тренінгу була можливість отримати досвід того, що відчувають люди з різними видами інвалідності. Зокрема, спробувати без сторонньої допомоги пересуватися містом, відчути доступність чи недоступність міського простору. 

«Саме такий підхід дозволяє переконатися у необхідності змін у навколишньому середовищі, які б робили його доступним для кожного і кожної. - зазначила посадовиця. – Дякую тренерам-організаторам Access Israel та особисто генеральному директору «Access Israel» Міхаль Рімон, а також радниці-уповноваженій Президента України з питань безбарʼєрності Тетяні Ломакіній за безцінний досвід».

Перший заступник Начальника ОВА також додала, що за ініціативи Першої леді Олени Зеленської в 2021 році була прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Наразі в державі реалізують План заходів із створення безбарʼєрного простору на 2023-2024 роки.

«Тож крокуємо від ініціативи до дії», - резюмувала Наталя Заболотна.