Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов разом із народними депутатами міжфракційного депутатського об’єднання «ВПО України» та народною депутаткою Іриною Борзовою зустрівся з вимушеними переселенцями, що знайшли прихисток на Вінниччині.

Людей турбує чимало важливих питань. Тож разом шукали шляхи їх вирішення.

«Зауважу, що в області немає жодної громади, яка б не прийняла людей з інших регіонів. У деяких громадах їх кількість перевищує 20% від чисельності власного населення. З початку повномасштабного вторгнення статус ВПО на Вінниччині отримали 273 966 переселенців, на даний час їх кількість складає 167 729. Ми надаємо прихисток усім, хто його потребує», - підкреслив Начальник ОВА.

Він також додав, що обласна військова адміністрація постійно на зв’язку з нашими регіональними хабами «ЯМаріуполь» та «Луганщина Моя».

«Там працюють співробітники адміністрацій цих міст, кожного дня отримуємо відповідну інформацію про те, чим потрібно допомогти», - зауважив Сергій Борзов.

Звертаючись до присутніх, народний депутат України Ірина Борзова подякувала колегам, які приїхали до Вінниччини, щоб об’єднати зусилля для вирішення нагальних питань. Вона також наголосила, що підтримка вимушених переселенців є одним із ключових пріоритетів, тож важливо особисто почути людей, які потребують допомоги.

Під час зустрічі було порушено питання щодо забезпечення ВПО житлом. У багатьох людей воно повністю зруйноване, дехто не отримав відшкодування за проживання, хтось має житло на окупованій території.

Народні депутати України запевнили людей, що їхні проблеми не залишаться без уваги та підтримки.