На Вінниччині продовжують працювати з міжнародними партнерами щодо створення нових місць компактного проживання з комфортними умовами для ВПО.

Сьогодні про це йшлося під час зустрічі Першого заступника Начальника ОВА Наталі Заболотної з Координатором Кластеру з питань управління та координації МКП (CCCM Cluster Ukraine) Камалем Мірзаєвим.

«Важливо, щоб усі, хто був змушений покинути свою домівку, жили в гідних умовах та відчували підтримку», - підкреслила Наталя Заболотна.

Вона також додала, що в області вже майже немає вільних місць, куди можна ще поселити вимушених переселенців. Також деякі існуючі місця компактного проживання потребують покращення умов.

Під час зустрічі присутні одразу визначили головні цілі проєкту, що пов'язані з покращенням умов проживання переселенців, надання їм допомоги у самозабезпеченні та самореалізації, а також проведення навчальних тренінгів для керівників та місцевих органів влади з питань роботи у колективних центрах.

Підбиваючи підсумки, Перший заступник Начальника ОВА подякувала Координатору за підтримку, яка вкрай необхідна для нашої області.