Сьогодні Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна разом із народним депутатом України Іриною Борзовою поспілкувалися та надали допомогу 223 сім’ям, які потребують уваги та підтримки.

Це родини з Вінниці, Миколаєва, Харкова, Бахмута, Сіверодонецька, Краматорська, Херсона, Маріуполя та інших міст України. Допомогу переважно отримали сім’ї, в яких проживає дитина або особа з інвалідністю.

Як зазначила народний депутат України Ірина Борзова, адресна допомога є особливо важливою: «В координації з благодійними фондами, громадськими організаціями і Вінницькою ОВА організовуємо видачу гуманітарної допомоги за заявленими потребами від громадян. Люди, яким вона необхідна, вказують свої потреби, відповідно ми формуємо допомогу за конкретною заявкою людини».

«Запити у всіх різні. – зауважила Наталя Заболотна. -  Комусь потрібні продукти, хтось шукає засоби для пересування, а дехто потребує предметів особистого догляду».

Допомога, яка була надана родинам за попередньою реєстрацію на запити людей, включила: 

  • продуктові набори, сформовані гуманітарним штабом обласної військової адміністрації з продовольчої допомоги, яка надходить на відповідний склад;
  • гігієнічні набори від IOM Ukraine;
  • комплект зимового одягу від UNICEF Ukraine;
  • крісла колісні від ГО "Шотландія-Україна";
  • дорослі та дитячі підгузки.

Сьогодні допомогу також отримала пані Світлана. «Прийшла за підгузками і засобами індивідуального догляду для своєї доньки Марії. У неї хворі суглоби, не може пересуватися. Для моєї доньки, це велика допомога, якою будемо користуватися й надалі», - зазначає жінка.

Поспілкувавшись із людьми, Перший заступник Начальника ОВА підкреслила: «У наш час важливо допомагати один одному! Дякую усім нашим партнерам за постійну співпрацю та підтримку! В єдності наша сила!».

Вона подякувала працівникам обласного комплексного центру надання соціальних послуг під керівництвом Сергія Гончарука, обласної комунальної організації “ДАТА – центр соціальної сфери” під керівництвом Олени Майданчук, які вже рік працюють у будь-яку погоду, щоб допомогти людям. Також посадовиця висловила подяку Миколі Стінянському, який займається логістикою та організацією процесу пакування, формування, сортування, розкладання та видачі допомоги з обласного гуманітарного штабу.