26 січня Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов відвідав Ладижин, де тривають роботи із забезпечення альтернативного теплопостачання.

Очільник області передав для міста генератор потужністю 220 кВт, який був придбаний за підтримки проєкту United Nations Office for Project Services (UNOPS) «Посилення стабільності постачання тепла населенню України».

Вартість пристрою – 1,3 млн грн.

«Цей генератор дасть можливість подавати тепло мешканцям по новозбудованій лінії теплопостачання. З 28 листопада, після введення надзвичайного стану воєнного характеру в Ладижині, тут було прокладено майже 2 км труби. Обласна військова адміністрація видала ліцензію комунальному підприємству «Ладжитлосервіс» на виробництво та транспортування теплової енергії», - зазначив Сергій Борзов.

Під час робочої поїздки Начальник ОВА також поспілкувався з містянами та підкреслив, що з боку обласної військової адміністрації надаватиметься допомога стільки, скільки це буде необхідно.

В.о. Ладижинського міського голови Олександр Коломієць зазначив, що у місті постійно ведуться відповідні роботи, деякі котельні вже введені в експлуатацію.

«Зокрема, нам вдалося запустити роботу лікарні, також працює твердопаливна котельня, що забезпечує теплом невеликий район. Найближчим часом маємо встановити ще газову. Загалом, ситуація у місті залишається контрольованою, люди ставляться з розумінням. У нас попереду ще багато роботи. Дякую обласній військовій адміністрації за надану допомогу загалом, а також за придбаний генератор, який потрібен для безперервної роботи однієї з котелень», - зауважив Олександр Коломієць.

Зауважимо, що проєкт, у рамках якого було придбано генератор, фінансується Українським гуманітарним фондом та має на меті зміцнення стабільності постачання тепла і електроенергії населенню України в регіонах, які найбільше постраждали від війни. 

Начальник ОВА подякував Фонду міжнародної технічної допомоги UNOPS та Мінрегіону за швидке реагування на запит Вінницької області.