Більше 1000 співробітників АТ «Вінницяобленерго» працювали понад добу без перерв.

«Наші енергетики зробили майже неможливе – на ранок була заживлена вся область! – підкреслив Сергій Борзов. - Це значить, що світло може бути скрізь,  якщо вистачатиме електроенергії. Після сьомого масованого ракетного удару енергосистема України поступово відновлюється. Усі електростанції повертаються до роботи, але дефіцит електроенергії залишається, тому є обмеження. Вінницька область має певний ліміт – лише 20-30% від споживання. У першу чергу – для критичної інфраструктури».

Начальник ОВА також підкреслив, що мережа обленерго витримує нормальні режими, але енергосистема України не виробляє достатньо потужності, тому всі діляться. Вінницька область теж.

«Зараз «несемо» 180 мегават. В нормі мали б 600. Чого чекати? Шукаємо резерви для підміни потужностей хоча б на короткий час, але роздавати світло по всій області. Графік залежить від режиму, який доведе Укренерго. Наразі формуємо обмеження у місті Вінниці, аби передати потужності на райони – хоча б година-дві, але світло має бути у всіх. Всім треба «зарядитись». Продовжуємо працювати далі. Світло повертаємо! Дякую енергетикам!» - зазначив очільник області.