Вінниччина понад 9 місяців продовжує тримати свій фронт – фронт допомоги та підтримки внутрішніх переселенців.

Сьогодні, 18 листопада, з гуманітарного штабу обласної військової адміністрації до п‘яти територіальних громад Вінницького району доставлено вантажі необхідних речей для вимушених переселенців.

Тут знайшли прихисток родини з Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької та Харківської областей.

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його заступник Андрій Кавунець та заступник начальника Вінницької районної адміністрації Юлія Олійник передали допомогу в Іллінецьку, Оратівську, Дашівську, Липовецьку та Турбівську громади.

Люди мали можливість особисто поділитися з керівництвом області і району своїми проблемами та отримати відповіді на хвилюючі запитання.

Нові виклики формують нові потреби. Настає зима і, беручи до уваги ускладнення погодних умов, забезпечення людей усіма теплими речами є вкрай важливим.

У рамках співпраці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій з дитячим фондом ЮНІСЕФ передано одяг для дітей внутрішньо переміщених осіб. Окрім цього, дітям-переселенцям доставили іграшки.

У громади також привезли одяг для дорослих. Переважно це осінні та зимові речі: куртки, светри або світшоти, термобілизна, спортивні штани, шкарпетки, черевики, шапки та рукавички.

 «Ми робимо все можливе, щоб допомогти вимушеним переселенцям.  Працюють гарячі лінії для зв’язку з ВПО. Ми будемо намагатися зробити все можливе, щоб забезпечити людей усім необхідним», - підкреслив Андрій Кавунець.

Загалом, було доставлено:

Оратівська ТГ – 24,18 палет;

Дашівська ТГ - 14,88 палет;

Іллінецька ТГ - 15,84 палет;

Липовецька ТГ - 18,74 палет;

Турбівська ТГ - 8,08 палет.

Заступник Начальника ОВА також зауважив, що на Вінниччині працює близько 20 фондів, які допомагають вимушеним переселенцям  по всіх громадах через систему обліку потреб.

Доки триватиме небезпека для населення, жителі Вінниччини триматимуть свій фронт і допомагатимуть тисячам співгромадян. Підтримка біженцям така ж важлива сьогодні, як і боєприпаси та військова техніка на передовій.

Все буде Україна! Разом переможемо!