17 листопада ще шість громад Вінниччини отримали допомогу від гуманітарного штабу ОВА.

Вантаж необхідних для внутрішньо переміщених осіб речей Літинської, Уланівської, Війтівецької, Хмільницької, Іванівської та Стрижавської громад, за дорученням Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова, передав його заступник Андрій Кавунець.

Якщо раніше громадам, в основному, передавали продовольчі набори, то сьогодні це, здебільшого, жіночий та чоловічий теплий одяг, взуття, іграшки від закордонних партнерів та отримані по лінії міжурядових угод від гуманітарного штабу Офісу Президента України.

Також від Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, що спільно з дитячим фондом ЮНІСЕФ реалізує гуманітарний проект із забезпечення одягом переміщених дітей віком до 14 років, було надано уніфіковані осінні і зимові набори дитячого одягу, який підходить і хлопчикам і дівчаткам. Комплекти складаються із куртки, светра або світшота, термобілизни, спортивних штанів, шкарпеток, черевиків, шапки та рукавичок.

«Розподіл здійснюється відповідно до кількості переселенців у громадах, - коментує Андрій Кавунець. - На кожну громаду припадає 8-10, або більше (для великих громад) палет речей. Звичайно, в першу чергу ми забезпечуємо потреби переселенців, адже часто вони виїхали з домівок ще влітку і майже без нічого. Тож вони – в пріоритеті. Продовольчі ж набори, закуплені з обласного бюджету, наразі розвозимо родинам військовослужбовців, які захищають зараз нашу Батьківщину».

Андрій Кавунець у кожній громаді наголошував, що усі потреби – в речах, ліках, продуктах та інших засобах гігієни можна і необхідно узгоджувати через систему обліку гуманітарних потреб. Усе необхідне, що є в наявності буде передано у громади для забезпечення ВПО.

Пропорційно до кількості зареєстрованих ВПО, розміщених у громадах, сьогодні було доставлено гуманітарний вантаж:

  • Літинська ТГ - 15 палет;
  • Уланівська ТГ -8,5 палет;
  • Хмільницька ТГ – 35,5 палет;
  • Іванівська ТГ – 7,67 палет;
  • Стрижавська ТГ – 6,52 палет.

Попри постійні обстріли та відсутність електропостачання, українці тримаються разом, вірять в ЗСУ, допомагають один одному, отже Перемога неодмінно прийде!