17 листопада Вінниччина, разом з усім світом, відзначає Міжнародний День студента -  свято молодості, жаги до життя та великих звершень.

Сьогодні студентську молодь привітав Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов. Також у заході взяла участь Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

«Студентське життя – це веселі спогади, можливість знайти справжніх друзів, але за 9 місяців війни усіх вас «прокачав внутрішній університет». Тож ви – уже нова молодь. Хочу, щоб ви цінували кожну мить, навчалися, цінували кожного вчителя. Це важливо, тому що  Україні зараз потрібні справжні лідери. Ця важка Перемога, яка неодмінно настане, буде саме для вас, для оновленої, міцної України», - зазначив Сергій Борзов.

Також очільник області підкреслив, що саме студенти часто були тією рушійною силою, яка змінювала історію. Він висловив щире переконання, що лише з надійною підтримкою молодь буде зацікавлена в розбудові відповідального громадянського суспільства, в створенні та поширенні громадянської та політичної культури, матиме особисту мотивацію в розвитку себе, своєї громади та своєї країни.

Підсумовуючи, Сергій Борзов додав, що обласна військова адміністрація була, є і залишатиметься надійним партнером для студентів. Тут вони можуть отримати необхідну допомогу в реалізації власних продуктивних ідей та задумів. Однак, процес втілення їх у життя, залежить саме від їхньої єдності та дієвості.

За активну участь у розвитку молодіжного руху Вінниччини, очільник області відзначив кращих здобувачів вищої освіти Подяками від Вінницької обласної військової адміністрації та обласної Ради.

Студентські часи – це період нових можливостей, змін та відкриттів, а також перших самостійних рішень. На Вінниччині навчається 51,1 тис. студентів – це 14% від загальної кількості молоді в області, яка захищає нашу незалежність, цілісність та свободу. З перших днів війни тисячі студентів залишили вдома свої студентські квитки і, одягнувши бронежилети, виборюють щасливе майбутнє задля прийдешніх поколінь.