11 листопада відбулась зустріч керівництва області з представниками більше 15 міжнародних організацій та фондів, які працюють на Вінниччині.

Загалом, у заході взяли участь понад 40 осіб.

Від імені Начальника ОВА Сергія Борзова та від себе особисто його Перший заступник Наталя Заболотна подякувала присутнім за допомогу та підтримку українців.

У зустрічі також взяв участь заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець.

«Саме ви – ті небайдужі люди, які вже стали українцями - серцем і душею. У нас кожного дня нові виклики, які важко долати без підтримки», – зазначила Наталя Заболотна, звертаючись до представників міжнародних організацій. 

Учасники зустрічі обговорили актуальні потреби області, які змінилися, у зв’язку з пошкодженнями критичної інфраструктури.

Як зазначила Перший заступник Начальника ОВА, наразі вже є спільні успішні проєкти щодо автономного електропостачання, теплопостачання для закладів охорони здоров'я.

«Крім цього, ми спільно забезпечили чимало необхідних медичних препаратів на резерви. Готуємо додаткові ліжкомісця та покращуємо існуючі»,  - зауважила Наталя Заболотна.

Також ведеться робота зі створення додаткових місць для внутрішньо переміщених осіб. У Вінницькій області їх вже більше 180 тисяч, але все одно сюди щодня прибувають люди, хоч їх вже не настільки багато, як було раніше.

Варто підкреслити, що саме завдяки підтримці міжнародних організацій та фондів вдалося забезпечити заклади соціальної сфери необхідним обладнанням. Зокрема, у рамках співпраці з ВПІНО «Філія АКТЕД» було придбано обладнання для гарячої лінії на базі ДАТА-Центру соціальної сфери, а також необхідне устаткування для Обласного комплексного центру надання соціальних послуг, мультимедійну мобільну бібліотеку для молодіжного центру «Квадрат».

Крім цього, за фінансового сприяння організації в області вдалося провести соціально-інтеграційний захід для молоді ВПО «Будь молодим – живи активно», в якому взяли участь більше 160 учасників.

За підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) Обласному пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку передали техніку з метою облаштування комп’ютерного класу для клієнтів закладу. Триває співпраця з МОМ і щодо подальшого забезпечення управлінь соцзахисту необхідним приладдям та офісними меблями.

Також нашій області продовжує допомагати міжнародна організація «Лікарі без кордонів», завдяки який виконано ремонтні роботи 5 поверху Обласного пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку.

Натомість, у рамках співпраці з УВКБ ООН для управлінь соціального захисту населення було передано 99 ноутбуків.

Крім цього, завдяки УФГЗ, Фонду народонаселення ООН, міжнародній організації Triangle, а також гуманітарній організації «Інтерсос» в області забезпечено роботу 18 мультидисциплінарних команд для надання соціально-психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам.

І це ще не повний перелік того, що вдалося зробити на Вінниччині завдяки підтримці представників міжнародних організацій та фондів.

«Працюємо щодня. У війни не має вихідних...Йдемо до спільної мети - до Перемоги!» - підкреслила посадовиця.