Цьогоріч День працівників соціальної сфери Вінниччина відзначає в умовах воєнного стану. З початком повномасштабного вторгнення рф перед соціальною сферою постали нові виклики, а основним завданням працівників соцзахисту стало надання допомоги всім хто її потребує, зокрема, людям, які перебувають у складних життєвих обставинах, втратили житло, роботу, здоров’я, втекли від війни в інші області нашої держави.

Напередодні професійного свята Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов, його перший заступник Наталя Заболотна, голова обласної Ради Сергій Соколовий та голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери Галина Собко зібралися у великій залі, щоб щирими словами вдячності привітати працівників соціальної сфери Вінниччини та відзначити їх Почесними грамотами і подяками.

На початку заходу учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання пам'ять про українців, які віддали свої життя за незалежність України, за тих, хто загинув, боронячи нашу державу.

Звертаючись до присутніх Начальник ОВА Сергій Борзов зауважив: «Милосердя, людяність, доброта – це про працівників соціальної галузі.У Вінницькій області 4610 соціальних працівників. Саме через вас держава намагається допомогти кожному, хто опинився в тяжкій життєвій ситуації. Сьогодні українці платять велику ціну, щоб жити на своїй землі. Вінниччина прийняла понад 183 тисячі переселенців. Це не просто статистика, а людські доліХочу відзначити, що на початку війни усі ви спрацювали на «відмінно», розселяючи величезну кількість внутрішніх переселенців, проводячи їх реєстрацію. - це дуже складна та важлива робота! Особиста моя шана і дяка вам за неї! Слава Україні!».

Голова обласної ради Вячеслав Соколовий, вітаючи працівників соціальної сфери Вінниччини, підкреслив емпатичну складову у роботі працівників соцзахисту: «Ви пропускаєте через себе чужий біль і чужі проблеми. Велика любов до людей, бажання зрозуміти їх потреби та  допомогти, дозволяють вам якісно виконувати свою роботу. Війна ж звалила на ваші плечі багато додаткових, не властивих зобов’язань. Тож бажаю вашим сім’ям добробуту, а нашій країні Перемоги та миру!».

Також із вітальним словом звернулася директорка профільного департаменту Світлана Ярмоленко, яка подякувала всім присутнім соцпрацівникам за понаднормову щоденну працю та підкреслила, що сьогодні всі установи соціального захисту Вінницької області працюють як єдиний механізм, забезпечуючи потреби вразливих груп населення та ВПО.

У свою чергу голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери Галина Собко підкреслила, що жоден не може обійтися без соціальної сфери, адже вона охоплює все населення нашої держави. Крім того, у своєму зверненні очільниця профспілки також подякувала керівництву області за те, що, захищаючи права працівників галузі, станом на сьогодні не було зафіксовано порушення їх трудових прав.

Зазначимо, що під час заходу за особистий внесок у розв’язанні проблем соціального захисту населення та з нагоди Дня працівника соціальної сфери України 33 кращих працівників Вінниччини нагородили почесними грамотами Обласної військової державної адміністрації та обласної Ради. Також 35 осіб отримали Подяки від Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА. Окрему подяку від Вінницької обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери за розвиток соціального партнерства отримала Світлана Ярмоленко. Крім цього, троє соцпрацівників області отримали почесні грамоти від Федерації профспілок Вінницької області.