За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова його Перший заступник Наталя Заболотнa провела зустріч із представниками міжнародної організації «ACTED Ukraine» щодо надання допомоги з облаштуванням укриттів на Вінниччині.

Наталя Заболотна зазначила, що питання облаштування укриттів для захисту цивільного населення під повітряної небезпеки залишається актуальним, адже життя кожного може опинитися під загрозою.

Під час зустрічі Перший заступник Начальника ОВА акцентувала на важливості облаштування укриттів у медичних, освітніх та соціальних закладах. Разом із представниками міжнародної організації обговорили закупівлю додаткового обладнання для облаштування укриття у Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М.І.Пирогова.

За словами Наталі Заболотної, у закладах, де постійно перебувають люди, повинно бути безпечно.

Також учасники зустрічі обговорили необхідність проведення інформаційної кампанії щодо дій населення у випадках радіаційного чи хімічного забруднення та розглянули можливі форми донесення інформації: створення відеоролика для дітей та молоді, інформаційна розсилка, тощо.

"Вдячна за допомогу та спільну роботу! Ми готові співпрацювати й надалі, адже все що стосується безпеки жителів Вінниччини є пріоритетом в умовах воєнного стану! " - резюмувала Наталя Заболотна.