Сьогодні с. Жадани Іллінецької громади Вінницького району відкрито поліцейську станцію.

Це вже 62-а станція, яка запрацювала на Вінниччині в межах проекту «Поліцейський офіцер громади». Тим самим Вінницька область впевнено  утримує лідерство в реалізації найбільш важливого кроку в реформуванні Національної поліції України.

У відкритті взяли участь Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, народний депутат України Ірина Борзова, начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, голова Іллінецької територіальної громади Володимир Ящук, мешканці громади.

Під час заходу Сергій Борзов зазначив, що успішна реалізація проекту стала можливою завдяки співпраці місцевої та обласної влади із представниками Нацполіції Вінниччини.

«Відкриття нових осередків безпеки — це черговий крок у налагодженні дієвої комунікації між жителями громад і поліцією. Напередодні свята Покрови хочу привітати жителів громади із відкриттям такої гарної станції,- зазначив Сергій Борзов. – Адже сьогодні поліцейський офіцер в громаді - це не лише безпека, а й піклування і допомога жителям».

Начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко повідомив, що дану поліцейську станцію буде обслуговувати  поліцейський офіцер  - капітан поліції Юрій Паламарчук.

«Юрій Паламарчук знає місцевість, має авторитет серед населення, пройшов відповідне навчання і вже готовий стати на варту спокою та порядку Іллінецької громади», - зазначив Іван Іщенко.

Територія, яку обслуговуватиме  поліцейська станція, охоплює 6 населених пунктів, в яких проживає понад 6 тисяч населення громади. Це села: Жадани, Сорока, Даньківка, Бабин і частина міста Іллінці. Національною поліцією України поліцейському офіцеру громади  надано службовий автомобіль Рено Дастер.

«Люди, які носять погони, працюють для того,щоб допомагати жителям громади у скрутний час – ось їх призначення»!,- підкреслив Володимир Ящук.

За сприяння у будівництві та облаштуванні поліцейської станції в с. Жадани Іллінецької громади, Начальник ГУНП у Вінницькій області відзначив Подяками голову ТГ Володимира Ящука та представників місцевого бізнесу, які долучились до спільної роботи.

Поліція – з народом! Це гасло було важливим у мирний час, а тепер, у воєнну годину, стало ще більш актуальним.

Переможемо разом!