Сьогодні, 6 жовтня, в громадах Вінниччини відкрили ще три поліцейські станції. До цього часу їх у громадах області працювало 58.

У відкритті поліцейських станцій взяли участь Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, голови територіальних громад: Жмеринської ТГ – Анатолій Кушнір, Джуринської ТГ – Галина Попсуй, Барської територіальної громади – Володимир Саволюк.

Поліцейські станції на Вінниччині створюють в рамках реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади». Наразі це один із найбільш важливих кроків у реформуванні Національної поліції України. Основна мета проєкту – підвищити рівень безпеки у громадах, у кожній з яких житиме і працюватиме поліцейський офіцер.

Так, 59 поліцейська станція, яка відсьогодні запрацювала у с. Рів Жмеринської територіальної громади, буде обслуговувати 8 населених пунктів, в яких проживає понад 6 тисяч населення. Власне, у Жмеринській ТГ це вже третя працююча поліцейська станція. Поліцейський офіцер громади, капітан поліції Богдан Рубанський має службовий транспорт, куплений за кошти громади, та усе необхідне спорядження для успішного несення служби.

«Тут створені справді комфортні умови для роботи поліцейського офіцера громади,- поділився враженнями від побаченого Сергій Борзов. - Також зручні умови і для обслуговування населення. Хоча с. Рів розташоване не в центрі територіальної громади, але тут люди  завжди зможуть отримати необхідні поради, правові консультації та захист».

Під час знайомства з оснащенням станцій, очільник області зазначив, що поліцейські, які працюють на місцях, повертають простому громадянину в селі, селищі, місті відчуття безпеки.

Начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, зауважив: «Я дуже радий, що ми продовжуємо втілювати в життя проєкт «Поліцейський офіцер громади» і відкриваємо поліцейські станції в усіх куточках Вінниччини. В умовах воєнного часу це надзвичайно важливо.Зауважу, що у 59- й станції с. Рів працюватиме визнаний герой поліцейської служби, який за сміливий вчинок був нагороджений наказом Міністра внутрішніх справ України іменною вогнепальною зброєю».

60 і 61 поліцейські станції відкрились у Джуринській ТГ та в с. Митки Барської територіальної громади. Там працюватимуть на сторожі правопорядку офіцери громади - майор поліції Олександр Коваль та майор поліції Юрій Муржак.

Сергій Борзов та Іван Іщенко вручили сьогодні подяки головам Жмеринської, Джуринської та Барської територіальних громад, керівникам підприємств, приватним підприємцям - усім, хто долучився до будівництва і облаштування поліцейських станцій.

Програма «Поліцейський офіцер громади» покликана сформувати безпечне середовище у кожній громаді області. І Вінниччина сьогодні є беззаперечним лідером у реалізації цього надважливого у воєнний час завдання.