Сьогодні, 21 вересня, в селі Северинівка Могилів-Подільського району відкрили поліцейську станцію. В заході взяли участь Начальник Вінницької ОВА Сергія Борзов, начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, голова Ямпільської міської територіальної громади Сергій Гаджук.

Поліцейські станції на Вінниччині створюють в рамках реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади». Наразі це один із найбільш важливих кроків у реформуванні Національної поліції України. Основна мета проєкту – підвищити рівень безпеки у громадах, у кожній з яких житиме і працюватиме поліцейський офіцер.

«Це вже 57 поліцейська станція на Вінниччині, яка запрацювала в межах реалізації проєкту "Поліцейський офіцер громади". Насамперед – це безпека у прикордонних селах із Молдовою та невизнаним Придністров’ям», - зауважив Сергій Борзов.

В  обслуговуванні станції знаходиться чотири села: Северинівка, Велика Кісниця, Іванків, Цекинівка.   Загалом 6,5 тисяч мешканців обслуговуватиме офіцер громади капітан поліції Сергій Трубач.

Під час заходу очільник області зазначив, що поліцейські, які працюють на місцях, повертають простому громадянину в селі, селищі, місті відчуття безпеки.

«Цей проєкт має жити. Адже це вчасне реагування на виклики та повідомлення, а це можливо, коли у поліцейського є автомобіль. У поліцейського офіцера Северинівської громади він є», - підкреслив Сергій Борзов.

Начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, оглянувши нову поліцейську станцію зауважив: «Я дуже радий, що ми продовжуємо втілювати в життя проєкт «Поліцейський офіцер громади» і відкриваємо поліцейські станції в усіх куточках вінницького краю. Вірю в те, що це допоможе покращити безпеку громадян. В умовах воєнного часу це надзвичайно важливо».

В свою чергу Ямпільський міський голова Сергій Гаджук подякував очільнику області та керівництву ГУ НП у Вінницькій області за підтримку, зауваживши: «Ми дякуємо за сприяння та розуміння, адже офіцер громади – це той, хто один із перших має прийти на допомогу людям».