Зовсім нещодавно група дітей з родин ветеранів АТО/ООС та військових, які в даний час захищають Україну, повернулась з відпочинку у Лодзинському воєводстві Республіки Польща. Відбір діток було здійснено спільно з громадською організацією «Ветеранський простір».

Протягом десяти днів діти ознайомлювались з традиціями Польщі, займались спортом, вивчали польську та англійські мови, брали участь у цікавих, розважальних заходах та екскурсіях. 

24 серпня, з нагоди Дня Незалежності України, дітей та їхніх опікунів відвідав Гжегож Шрайбер https://www.facebook.com/marszalekSchreiber, маршалек Лодзинського воєводства. Пан Шрайбер разом із дітьми заспівав український гімн, привітав маленьких українців з найбільшим державним святом і вручив символічні подарунки на згадку про відпочинок на польській землі. В свою чергу, діти підготували зворушливу та емоційну програму із виступами про Україну.

«Дякую за те, що я зміг побачити, а зміг я  побачити багато: побачив історію, передану в пантомімі, в пісні, в гімнастичному номері. Але всі ці виступи зводилися до одного: до мрії про повернення до вільної, незалежної України. День Незалежності України – чудовий день, який потрібно святкувати вдома. І цього я бажаю вам усім серцем, щоб ви могли повернутися до своїх домівок, де є ваші близькі і жити в мирній Україні», - у своєму зверненні зазначив Гжегож Шрайбер.

«Я дуже рада, що поїхала у табір. Ми їздили на екскурсії, грали в ігри, тренувалися та заводили нових друзів. Ніколи не сумували. І я дуже вдячна людям, які відправили нас у цей чудовий табір», -  поділилася своїми враженнями учасниця літнього табору Іванка.

«Ця поїздка була дуже важливою для нас, адже на відпочинок поїхали діти наших захисників і діти наших полеглих Героїв. Завдяки відпочинку за кордоном, вони не тільки на два тижні забули що таке тривоги і сирени, але і відпочили та набрались нових сил перед навчальним роком. Діти і батьки, з якими ми спілкувались, були дуже задоволені», - зазначила співзасновниця «Ветеранського простору» Таїса Гайда.

«Дякую польським партнерам за реалізацію цієї чудової ініціативи та за всю допомогу, яку ми отримуємо від перших днів повномасштабного вторгнення», - зауважив Начальник ОВА Сергій Борзов.