Сьогодні, у 190-й день повномасштабної війни з рф,Вінниччина, як і вся Україна, відзначає День знань. Навчальні заклади розпочинають роботу не лише у своїх звичних корпусах, містах і селах,але й в умовах евакуації.

Стартує новий навчальний сезон і для викладачів та курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ. Для них новий етап навчання розпочинається у Вінниці, адже частина закладу передислокована у нашу область.

Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов привітав курсантів-першокурсників, відзначивши, що їх вибір це сміливий і потужний крок.«Рівень довіри до поліції сьогодні високий як ніколи,- підкреслив Начальник ОВА.-Підрозділи Національної поліції входять до складу сил оборони України.Наша Перемога є для вас найкращою мотивацією вчитися,адже саме вам далі жити у новій Україні, служити її народові, долучатись до відновлення нашої держави.Бажаю знайти серед колег справжніх друзів, які завжди у скрутний момент  підставлять вам плече».

Молоді, сильні, незламні українці зробили свій вибір та розпочинають навчання у найважчі часи для України. Теплими словами та добрими настановами привітала на Вінниччині харків’ян народний депутат України Ірина Борзова: «Вінниця завжди буде підтримувати Харків! Він незламний! Харків – вільний!І саме ви, наша героїчна молодь будете відбудовувати місто і всю нашу країну після Перемоги – заради життя!- наголосила народна обраниця.

Ще багато вітань звучало сьогодні на адресу курсантів університету, які вирішили здобувати освіту в закладах системи Міністерства внутрішніх справ України, обравши шлях із ризиком для життя і присвячуючи себе порятунку інших та боротьбі зі злочинами.

Від обласної Ради привітав колектив університету заступник голови Дмитро Чаленко. До вітань для курсантів і викладачів вузу долучилась депутат міської ради  Алла Власюк, побажавши харків’янам успішного початку навчального року на Вінницькій землі.

У викладачів сьогодні також особлива місія - виховати ще одне покоління справжньої еліти правоохоронців на основі сучасних досягнень науки, залучаючи найкращий світовий досвід.

Першокурсники у відповідь подякували керівництву держави і Вінницької області за підтримку в надзвичайно складний час для країни та створення умов для навчання. «Ми особливо вдячні нашим захисникам і захисницям, які своєю мужністю та героїзмом відстоюють для нас можливість знаходитись в навчальних аудиторіях»,- підкреслила курсантка першого курсу, яка втратила батька у цій страшній війні.- Я займу його місце і буду гідна його пам’яті і пам’яті всіх захисників, що загинули за наше майбутнє!- підкреслила дівчина.

Валерій Сокуренко - ректор Харківського національного університету внутрішніх справ  - вузу, який відзначив столітній ювілей від дня свого заснування,привітав колег та курсантів з початку навчального року в нових умовах. «Ми вдячні керівництву Вінницької області, особисто Сергію Борзову, а також громадськості Вінниччини, усім вінничанам за те,що зустріли нас гостинно та підтримали в нелегкий час»,- зазначив керівник закладу.

Ректор університету Валерій Сокуренко та народний депутат України Ірина Борзова,як старт для навчального року, вручили першокурсникам символічний неодмінний атрибут навчання – «залікову книжку».

«Знання! Закон! Честь!» – таке гасло університету понесуть далі юні курсанти, які пов’язали свою долю із захистом своєї країни та її людей.

Слава Героям! Переможемо!