У рамках програми «Поліцейський офіцер громади» на Вінниччині відкрили ще дві поліцейські станції. За участі Начальника Вінницької ОВА Сергія Борзова та начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, поліцейські станції  сьогодні відкрили у с. Селище та с. Якушинці Вінницького району.

Поліцейські станції на Вінниччині створюють в рамках реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади». Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремими офіцерами. Головний лозунг поліцейського офіцера громади – «Я – ТУТ, щоб оберігати, захищати, жити та працювати». На сьогодні це один із найбільш важливих кроків у реформуванні Національної поліції України.

З важливою подією мешканців громад привітав Начальник ОВА Сергій Борзов: «Вінницька область лідирує в Україні за кількістю вже працюючих  поліцейських станцій. Особливо важливо те, що офіцер працюватиме на території громади, проживаючи тут на місці. Сьогодні, в умовах війни з росією, безпека у кожній громаді – це питання №1».

Сергій Борзов акцентував увагу на необхідності тісної співпраці офіцерів  громад із поліцією м. Вінниці, зважаючи на близькість до обласного центру та значного  об’єму роботи. Тільки у селах Якушинецької ТГ, до якої входять 17 населених пунктів, проживає близько 24 тис. мешканців.

«Саме зараз критерій безпеки виходить на новий рівень,- підкреслив очільник області.- Впевнений,що й місцевий бізнес допомагатиме поліцейським, адже вони в першу чергу зацікавлені у безпеці своїх працівників».

Варто  зазначити, що відкриття нових поліцейських станцій  в непростих умовах воєнного стану стало можливим завдяки об’єднанню зусиль місцевої влади, правоохоронних органів, підприємств, організацій та установ різних форм власності, громадськості для забезпечення охорони громадського порядку та профілактики злочинності у громадах. Капітан Євгеній Сьотка та капітан Сергій  Кривий – офіцери громади с. Селище.  А в с. Якушинцях  на службі правопорядку  стоятимуть капітан  Батрак Сергій  і капітан Олег Близнюк. Всі офіцери навчені за американською системою, мають у розпорядженні нові службові автомобілі, тож  готові приступити до роботи.

Офіцерів громади жителі сіл, що входять до неї, знають і поважають, адже вони – місцеві, отже і працювати разом їм буде комфортно.

А умови для роботи офіцерів громади і в Селищі в Якушинцях створені добрі.

У цьому переконались  Сергій Борзов та Іван Іщенко, оглянувши службові приміщення  кожної поліцейської станції.  У кімнатах обладнані робочі місця, кімната відпочинку  поліцейського офіцера громади, встановлено  систему відео нагляду - монітори, на які виведено відео з камер зовнішнього відеоспостереження.

Ці сучасні умови для несення служби по дотриманню правопорядку в громадах створювались спільно з місцевими підприємцями.

За плідну співпрацю з органами та підрозділами Національної поліції Вінниччини в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади», начальник ГУНП Іван Іщенко  вручив Подяки Головного управління Національної поліції у Вінницькій області головам  територіальних громад   Анатолію Бичку (с. Селище)  та Василю Романюку (с. Якушинці), а також  спонсорам, які долучились до ремонтно-будівельних робіт та оснащення поліцейських станцій.

«Поліція – з народом!Початок цієї страшної війни  довів ще раз,що існує повага і довіра людей до працівників  Національної поліції»,- зазначив Іван Іщенко.