Україна та один з ключових партнерів нашої держави Європейський банк реконструкції та розвитку посилять співпрацю в сфері реформи корпоративного управління, зокрема в контексті подальшої реформи НАК «Нафтогаз України», а також реалізації проектів розбудови муніципальної інфраструктури. Відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Першим віце-президентом ЄБРР Філіпом Беннетом.

Зустріч відбулася напередодні великої конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться в Лондоні на початку липня, а також в рамках підготовки зустрічі Глави Уряду України з керівництвом ЄБРР.   

У ході розмови Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відзначив, що допомога ЄБРР в проведенні інституціональних реформ та в розвитку реального сектору – значна й важлива. І саме тому, Київ постійно веде консультації з Банком з багатьох питань.

«Найближчими тижнями вийдемо на системні рішення з питань корпоративного управління. А наразі ми напрацьовуємо виконання п’яти пріоритетних змін, включно з пенсійною та земельною реформами», - сказав Глава Уряду і підкреслив зацікавленість України в сучасних інструментах і програмах, які дозволять отримати не тільки консультативну допомогу, а й доступ до кредитних ресурсів.