21 жовтня, відбулась щотижнева апаратна нарада під керівництвом голови облдержадміністрації Владислава Скальського.  

Очільник області заслухав інформацію про стан агропромислового комплексу регіону, питання медичного та соціального забезпечення, освітньої галузі, стан виконання обласного бюджету тощо.

Директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук поінформував про перебіг осінніх польових робіт, зазначивши: «У зв’язку зі стабільними погодними умовами, покращилися темпи збирання сільськогосподарських культур, а також зросли темпи посівів. Загалом, посівна кампанія в області продовжуватиметься. Також наразі завершується збирання сої та соняшнику. Сою зібрано більш ніж на 95%. Намолочено понад 770 тис. т соняшнику, врожайність якого становить 32 ц/га, що є кращим показником, порівняно із відповідним періодом минулого року. Варто зазначити, що на сьогодні сільськогосподарська продукція надає змогу розвивати переробку та збільшувати обсяг експортної продукції».

Під час наради Микола Ткачук також поінформував про виплати паїв землевласникам та виконання державних програм у галузях тваринництва і садівництва тощо. Загалом, в області розрахунки за земельні частки виконано більш ніж на 70%.  

У свою чергу, в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк поінформував про ситуацію в освітній галузі.

Нагадаємо, що минулого тижня відбулась зустріч експертів Міністерства освіти і науки України та місії GIZ проєкту EU4Skills із заступником голови облдержадміністрації Ігорем Івасюком, представниками регіональної ради професійної освіти (стейкхолдерів), директорами професійно-технічних навчальних закладів області та представниками Департаменту освіти і науки ОДА. Місія мала на меті формування відповідних рекомендацій для реформування професійно-технічної освіти в рамках проєкту EU4Skills для Міністерства освіти і науки України. Днями Вінниччина увійшла до п’ятірки областей-фіналістів, які будуть першими залучені до реалізації проєкту.

Про ситуацію в медичній галузі поінформувала директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович. Торкнувшись питання народжуваності, керівник департаменту зазначила: «Цьогоріч в області народилися 9587 тис. дітей, що є позитивною тенденцією. За останній тиждень 261 новонароджений: 136 хлопчиків та 125 дівчаток».

Стосовно рівня захворюваності населення на грип та ГРВІ, то наразі спостерігається зростання захворюваності населення на ГРВІ, проте випадків грипу в області не зареєстровано. Відповідні вакцини проти грипу наявні в аптечних закладах області.

Про виплати субсидій, перебіг дитячої оздоровчої кампанію поінформувала директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна.

Під час наради також було заслухано інформацію про виконання обласного бюджету, а також про виконання проєктів, які фінансуються ДФРР.

Підбиваючи підсумки, Владислав Скальський дав керівникам структурних підрозділів відповідні доручення та озвучив пріоритетні завдання на поточний тиждень.