Результати моніторингу представлено 28 лютого під час пресконференції «Створюємо місцеві рішення разом: результати діяльності коаліції «Вінниччина 1325» станом на лютий 2024 року.

Захід відбувся у межах виконання проєкту «Жінки. Мир. Безпека: створюємо місцеві рішення разом», який реалізовується Українським Жіночим Фондом за підтримки Уряду Канади.

Проєкт спрямовано на допомогу в локалізації Національного плану дій 1325 «Жінки, мир, безпека» у 9 областях України. Завдяки йому правоохоронні органи, місцеві органи влади, громадські організації, медіа, правозахисниці та правозахисники отримали методологією та інструменти, які допоможуть розробити і впровадити місцеві плани дій 1325 у 2021–2025 роках так, щоб вони враховували потреби кожного конкретного регіону. Ці плани дій покликані розширити права і можливості жінок вирішувати проблеми, пов’язані з миром і безпекою. Також, проєктом підтримано створення міжсекторних коаліцій навколо порядку денного 1325.

У Вінницькій області створена і діє коаліція «Вінниччина 1325» на підтримку реалізації ОПД 1325. В результаті діяльності коаліції підготовлено та виконано 7 проєктів ініційованих громадськими організаціями і направлених на підтримку реалізації завдань ОПД 1325. Проєкти реалізовано у місті Вінниця та в територіальних громадах області і стосувались як інформаційно-просвітницького компоненту. Вони покращили безпекову ситуацію в громадах через встановлення освітлення та відео камер там, де вони були необхідні, зокрема в Агрономічній і Глухівецькій громадах.

Під час пресконференції презентовано результати моніторингу наявності та ефективності взаємодії державних органів влади та громадських об’єднань при реалізації завдань ОПД 1325.

За допомогою даного моніторингу було здійснено збір та аналіз інформації щодо проведених заходів в 2023 році, направлених на виконання стратегічних цілей ОПД 1325, проаналізовано взаємодію влади та громадських об’єднань при проведенні заходів.

Результати моніторингу використовуватимуться для посилення взаємодії та партнерства між владою та громадськістю, встановлення нових зв’язків і контактів задля підвищення ефективності спільної діяльності в реалізації ОПД 1325.