13 квітня в пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації відбулось чергове засідання правління Громадської ради при облдержадміністрації.

Головне питання порядку денного – оприлюднення звіту про підсумки роботи Громадської ради при облдержадміністрації у І кварталі 2023 року.

«Триває війна, тому пріоритетами нашої діяльності залишаються допомога Збройним Силам України, підрозділам територіальної оборони, внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території області, розвиток на Вінниччині інституту сільськогосподарського дорадництва як одного з діючих механізмів забезпечення продовольчої безпеки України в непростих на сьогодні економічних умовах. Також ми систематично долучаємось до реформування сфери охорони здоров’я України», – зазначив голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

Протягом звітного періоду голова Вінницької обласної організації «Союз юристів України» Олексій Гончар, голова громадської організації «Подільський центр прав людини» Михайло Бардин та голова Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох працювали у складі робочої групи обласної військової адміністрації з оцінювання корупційних ризиків.

З ініціативи голови комітету Громадської ради з питань житлово-комунального господарства, енергетики, інфраструктури, дорожнього господарства та транспорту – голови громадської організації «ЕКОВІНЕНЕРГО» Олександра Слободянюка зібрано кошти, придбано та передано одному з військових підрозділів Збройних Сил України тепловізор і квадрокоптер.

Серед інших питань порядку денного: обговорення проєкту Закону України «Про самоврядування в сфері охорони здоров’я України», напрацювання пропозицій та підготовка відповідного звернення до Міністерства охорони здоров’я України; налагодження співпраці з громадською організацією «Український офіс Здоров’я/UON та Вінницьким національним медичним університетом імені М.І. Пирогова стосовно сприяння реалізації регіональної кампанії Міністерства охорони здоров’я України з підтримки вакцинації проти COVID-19 «Здорова прогулянка»; долучення до реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2023 року № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я».

Окрім цього, на засіданні обговорили проєкт наказу Начальника обласної військової адміністрації «Про затвердження плану заходів щодо реалізації у Вінницькій області до 2024 року Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки».

Проєкт наказу підготовлено відповідно до Указу Президента України від 26 лютого 2016 року № 68/2016 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні» та на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2023 року № 160-р «Про затвердження плану заходів до 2024 року щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки» з метою забезпечення ефективних процедур громадської участі у формуванні та реалізації державної політики на регіональному рівні, вирішенні питань місцевого значення.

Нагадаємо, що діяльність Громадської ради при облдержадміністрації систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.