Підстава для публікації обґрунтування: Постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 року № 1266 "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 631 і від 11 жовтня 2016 р. № 710".

Мета закупівлі: забезпечення у 2021 році закладів загальної середньої освіти шкільними автобусами, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами, для перевезення дітей та педагогічних працівників, що проживають у сільській місцевості.

Замовник:  Департамент гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації

Ідентифікаційний код замовника в ЄДР: 43960389

Назва предмета закупівлі:    Шкільні автобуси, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами

Код за Єдиним закупівельним словником: ДК 021:2015:34120000-4: Мототранспортні засоби для перевезення 10 і більше осіб

Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-07-09-005568-a

16 лотів:

Лот №1: «Шкільний автобус, у тому числі обладнаний місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Немирівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 ім. М.Д. Леонтовича - гімназія»

Лот №2: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Бохоницької СЗШ І-ІІІ ступенів Вінницького району, Вінницької області»

Лот №3: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Устянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів»

Лот №4: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Вендичанської  середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, гімназії Могилів-Подільського району Вінницької області»

Лот №5: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Опорного закладу загальної середньої освіти І - ІІІ ступенів № 5 комунальної власності Жмеринської міської об'єднаної територіальної громади Вінницької області»

Лот №6: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст с.Корделівка»

Лот №7: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для КЗ «Навчально-виховний комплекс І-ІІІ ст. «ліцей-школа»»

Лот №8: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 ім.воїна-інтернаціоналіста С.В.Гаврилюка смт Крижопіль Вінницької області»

Лот №9: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Яришівської середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів Могилів-Подільського району Вінницької області»

Лот №10: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Зозівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Липовецької міської ради Вінницького району Вінницької області»

Лот №11: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Комунального закладу «ЗЗСО – ліцей  Лука-Мелешківської сільської  ради»»

Лот №12: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для КЗ «Погребищенський опорний заклад загальної середньої освіти «І-ІІІ ст. №1»»

Лот №13: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Опорного закладу  Теплицької селищної ради «Теплицька загальноосвітня школа І-ІІІ ст №1»»

Лот №14: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Тиманівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.»

Лот №15: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для КЗ «Шевченківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст»»

Лот №16: «Шкільний автобус, у тому числі обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами для Опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів смт Тиврів»

Очікувана вартість предмета закупівлі: -  35208496 грн. з ПДВ, в тому числі за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам – 21112496 грн., співфінансування з місцевих бюджетів – 14096000 грн..

Очікувана вартість на закупівлю 1 шкільного автобуса складає 2200531грн. з ПДВ., в тому числі за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам – 1319531 грн., співфінансування з місцевих бюджетів – 881000 грн.,  кількість автобусів – 16 од. (відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року № 1570-р “Про розподіл резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2020 році та перерозподілу деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2020 рік” та на умовах спів фінансування з територіальними громадами Вінницької області).

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Очікувану вартість предмету закупівлі визначено у відповідності до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з врахуванням кошторисних призначень та потреби.

Технічні, якісні характеристики до предмета закупівлі:

  1. Кількість місць для школярів: не менше 22 місць в т.ч 1 місце для школяра з обмеженою здатністю до пересування
  2. Кількість місць для супроводжуючих осіб: не менше 2
  3. Кількість місць, обладнаних для колісних крісел: не менше 1
  4. Зовнішній вигляд Автобуса: кузов автобуса повинен бути пофарбований в жовтий колір. На лівому та правому боці автобуса повинно бути нанесені надписи ― Шкільний автобус. Автобус повинен бути обладнаний проблисковими маячками на даху. Спереду і ззаду на кузов автобуса повинні бути нанесені за вимогами розділу 30 Правил дорожнього руху України розпізнавальні знаки: «Діти»; «Обмеження максимальної швидкості 70 км/год»
  5. Двигун: дизель (турбодизель)
  6. Коробка передач: механічна
  7. Максимальна швидкість: не більше 70 км/год
  8. Рік виготовлення: не раніше 2020 року
  9. Відповідність екологічним нормам: не нижче EURO-5
  10. Системи гальмування: пневматична або гідравлічна
  11. Додаткове обладнання: ліфт (пристрій) для підіймання школяра з обмеженою здатністю до пересування в кріслі-колясці
  12. Комплектність:

-у салоні автобуса повинно бути передбачено місця для розташування крісел-колясок (у розкладеному та/або складеному стані);

- у салоні автобуса передбачені пристрої для фіксування крісел-колясок, що унеможливлюють горизонтальне і вертикальне зміщення колясок;

- автобус повинен бути оснащений двома медичними аптечками та двома сертифікованими в Україні порошковими вогнегасниками з зарядом вогнегасної речовини не менше ніж 5 кг кожний.

Автобуси спеціалізовані шкільні з можливістю перевезення школярів з особливими освітніми потребами мають відповідати вимогам Національного стандарту України ДСТУ 7013:2009 «Автобуси спеціалізовані для перевезення школярів. Технічні вимоги» (з врахуванням вимог до автобусів для перевезення школярів з обмеженою здатністю до пересування).

Гарантія на Автобус надається не менше ніж на 12 місяців або не менше ніж на 75 000 км пробігу з моменту доставки та прийняття такого товару у місці його кінцевого призначення.

 

 

Уповноважена особа

Вікторія Галенко

Обґрунтування.pdf