Форма надання послуги: послуга денного догляду надається у приміщенні суб’єкта, що надає соціальну послугу, протягом робочого дня.

 

Термін надання послуги: постійно, періодично, тимчасово.

 

Соціальні групи: особи похилого віку, особи та діти з інвалідністю від 3-х років, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше ніж чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

 

Умови надання послуги: безоплатно, за плату або із встановленням диференційованої плати.

 

Документи, необхідні для отримання послуги: звернення (заява) отримувача соціальної послуги або його законного представника до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення або суб’єкта, що надає соціальну послугу.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1363-13#Text

 

Правові підстави для надання соціальної послуги: Державний стандарт денного догляду (наказ Мінсоцполітики від 30.07.2013  № 452, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 09.08.2013 за № 1363/23895) за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1363-13#Text

 

Підстави для відмови у наданні послуг: суб’єкт, що надає соціальну послугу, може відмовити отримувачеві соціальної послуги у її наданні, якщо він нездатний задовольнити індивідуальні потреби отримувача соціальної послуги.