Форма надання послуги: послуга інтеграції надається за місцем проживання (перебування) отримувача соціальної послуги інтеграції або в приміщенні суб’єкта, що надає послугу.

 

Термін надання послуги: для учнів випускних класів інтернатного закладу надання соціальної послуги інтеграції починається не пізніше ніж за чотири місяці до завершення навчального року та продовжується після вибуття з інтернатного закладу (установи).

Строк надання соціальної послуги інтеграції визначається індивідуально для кожного отримувача.

 

Соціальні групи: вихованці інтернатних закладів (установ) різних типів і форм власності з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які у поточному навчальному році здобувають базову або повну загальну середню освіту, та особи із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховувались в інтернатних закладах (установах).

 

Умови надання послуги: безоплатно, з урахуванням індивідуального підходу.

 

Документи, необхідні для отримання послуги: письмове/усне звернення (заява) до надавача соціальної послуги служби у справах дітей, керівника інтернатного закладу (установи), в якому (якій) проживає та виховується потенційний отримувач послуги, або особисте звернення особи із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, яка виховувалась в інтернатному закладі (установі).

 

Правові підстави для надання соціальної послуги: Державний стандарт соціальної послуги соціальної інтеграції випускників інтернатних закладів (установ) (наказ Мінсоцполітики від 26.09.2016 № 1067, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 19.10.2016 р. за № 1367/29497) за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1367-16#Text

 

Підстави для відмови у наданні послуги: суб’єкт, що надає послуги, може відмовити отримувачеві в її наданні, якщо напрям діяльності суб’єкта не відповідає визначеним індивідуальним потребам отримувача соціальної послуги інтеграції.