Нагадаємо, що до складу цього дорадчого колегіального органу входять керівники департаментів та управлінь облдержадмінстрації, які займаються у своїй діяльності питаннями гуманітарного, культурного, освітнього та оздоровчого характеру, депутати обласної ради, керівники обласних установ та представництв центральних органів влади, а також визнані на Вінниччині освітяни, митці, історики, науковці, спортсмени, військові та волонтери, керівники громадських організацій області.

Куратором Координаційної ради є Департамент соціальної і молодіжної політики облдержадіністрації, який у грудні 2019 року провів черговий конкурс проєктів інститутів громадянського суспільства Вінниччини з організації й проведення заходів національно-патріотичного, культурно-мистецького, спортивно-оздоровчого та пізнавального спрямування на виконання Обласної цільової програми національно – патріотичного виховання дітей та молоді Вінниччини на період 2017 – 2020 років.  

Застуник директора Департаменту соціальної і молодіжної політики облдержадіністрації Олександр Мельник оприлюднив пропозиції про включення до календарного плану заходів Департаменту проєктів, які стали переможцями у конкурсі, за що пристуні проголосували одностайно.

«Для області, та й, без перебільшення – для всієї України  є надзвичайно важливою та робота, яку сьогодні здійснюємо ми з вами в сенсі виховання нашої молоді в дусі патріотизму, любові до історії та культури, до рідного краю. Тому ми активно продовжуємо спільну діяльність і у 2020-у році, який має бути наповнений ще більшою кількістю і вищою якістю цікавих пізнавальних проєктів!» - зауважила Наталя Заболотна.

Отже, 2020-й рік дійсно обіцяє бути насиченим в сенсі проведення різноманітних заходів ініційованих як інститутами громадянського суспільства, так і обласними установами й організаціями щодо підвищення якості знань дітей і молоді в частині національно – патріотичного виховання на Вінниччині.