ВПІНО «Філія АКТЕД» в рамках реалізації проекту «Допомога постраждалим від конфлікту переміщеним особам у Західній/Центральній Україні», що фінансується за кошти World Vision International (WVI) надано допомогу в покращенні матеріально-технічної бази обласної цілодобової гарячої лінії з питань ВПО 15-26.

Нагадуємо, що на базі комунальної організації «ДАТА-центр соціальної сфери», організаційно-методичне керівництво та контроль за фаховою діяльністю якої здійснює Департамент, створено кол-центр для надання консультацій з питань соціального захисту внутрішньо переміщеним особам.

Кол-центр надає консультації щодо гуманітарної допомоги, реєстрації, отримання виплат та допомог, компенсації за житлово-комунальні послуги особам, що безоплатно надали житло внутрішньо переміщеним особам тощо.

Також до кол-центру звертаються мешканці інших регіонів України, зокрема тих, де ведуться активні бойові дії, щодо пошуку тимчасового житла у Вінницькій області.

Загальна вартість наданого обладнання (комп’ютерна техніка, гарнітура, програмне забезпечення) становить 335 тис 130 грн.

Щиро вдячні ВПІНО «Філія АКТЕД» за надану допомогу в оснащенні кол-центру, адже завдяки покращенню матеріально-технічної бази вдасться підвищити якість, ефективність та оперативність надання консультацій.