Модульні ферми в ДП ДГ «Бохоницьке»

Створення модульних ферм для вирощування сільськогосподарських тварин розпочалося в ДП ДГ «Бохоницьке» Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН.

Скоро на одній з таких ферм  вирощуватимуть свиней на відгодівлі. Директор Департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації Олег Сідоров відвідав приміщення ферми та спільно з директором Інституту кормів та сільського господарства Олександром Корнійчуком, доктором сільськогосподарських наук, професором Василем Петриченко, а також науковими співробітниками Інституту обговорили перспективні напрямки співпраці бізнесу та науки в сучасних умовах. Розвиток тваринництва, зокрема галузі свинарства дасть можливість знайти додаткові  шляхи реалізації зернових культур, отримувати продукцію з високою доданою вартістю та забезпечити якісною м’ясною продукцією населення України.

Такі модульні ферми з різними типами утримання сільськогосподарських тварин – перспектива для аграрного бізнесу швидше переорієнтуватися враховуючи виклики воєнного стану.

Створення Центру агроіновацій на базі Інституту кормів та сільського господарства Поділля – амбітна ціль науковців Інституту.