Постановою  КМУ від 21 червня №738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» затверджено Порядок  надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства

  • Гранти надаються на будівництво модульної теплиці відповідно до типового проекту орієнтовною площею 2 гектари (не менше 1,6 гектара та не більше 2,4 гектара) з кількістю створених нових робочих місць не менше 40 шляхом будівництва (встановлення) модульної теплиці, придбання засобів виробництва (садивний матеріал, насіння, технологічне обладнання), покриття витрат на їх доставку та введення в експлуатацію.
  • Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні:

для першої 1 000 заявок не більше 70 відсотків вартості проекту будівництва модульної теплиці — за рахунок грантів, але не більше 7 млн. гривень, не менше 30 відсотків — за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних);

для всіх наступних заявок не більше 50 відсотків вартості проекту будівництва модульної теплиці — за рахунок грантів, але не більше 5 млн. гривень, не менше 50 відсотків — за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних).

  • Отримувач може отримати грант виключно для будівництва однієї модульної теплиці.
  • Гранти надаються лише одному отримувачу з урахуванням пов’язаних із ним осіб.
  • Реалізацію проекту будівництва модульної теплиці отримувач повинен здійснювати на землях, право власності та/або користування на які підтверджено належними правовстановлюючими документами на строк не менше семи років.
  • Типовий проект модульної теплиці затверджується Мінагрополітики та розміщується на офіційному веб-сайті.

Детальніше за посиланням https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-nadannya-grantiv-biznesu-738-210622