Опубліковано Постанову КМУ від 24 червня 2022 року №739 «Деякі питання надання грантів для переробних підприємств», якою затверджено Порядок надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств.

- Для цілей цього Порядку суб’єктом господарювання вважається суб’єкт мікропідприємництва, малого чи середнього підприємництва (фізична особа — підприємець або юридична особа) у значенні, наведеному в Господарському кодексі України, крім суб’єктів господарювання державного та комунального секторів економіки.

- Розмір гранту, який надається одному отримувачу, не перевищує    8 млн. гривень.

- Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні:

для першої 1000 заяв до 70 відсотків вартості проекту (без урахування податку на додану вартість) — за рахунок грантів, не менше 30 відсотків — за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних);

для всіх наступних заяв до 50 відсотків вартості проекту (без урахування податку на додану вартість) — за рахунок грантів, не менше 50 відсотків — за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних).

- Внесок за рахунок власних коштів отримувача (не кредитних) має становити не менше 20 відсотків вартості проекту.

 

Ознайомитись з текстом Постанови КМУ можна за посиланням https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-nadannya-grantiv-dlya-pererobnih-s739-240622