Депутати заслухали звіт про виконання Програми розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва за 2016-2020 роки.

Виступаючи перед членами комісії директор Департаменту Микола Ткачук, зокрема, зазначив, що програмою реалізовано пільгове кредитування фермерських та особистих селянських підприємств через Обласний фонд підтримки інвестицій та будівництва на селі в сумі 33 млн грн, відшкодування вартості закуплених доїльних установок та холодильного обладнання – 12,5 млн грн. Частково профінансовано проекти міжнародної технічної допомоги на суму 7,3 млн грн, підтримку регіонального лізингу сільськогосподарської техніки – 7, 4 млн грн, підтримку сільськогосподарського дорадництва на 5,7 млн грн. За період дії програми кількість зареєстрованих фермерських господарств збільшилася до 605 господарств, ще 10 – в процесі створення. Протягом терміну дії програми з обласного бюджету на фінансування заходів було виділено понад 15 млн грн.

Також, розглянули проєкт рішення обласної Ради «Про Програму розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2021-2025 роки» директор Департаменту доповів про її нові напрями. Зокрема, про відшкодування витрат фермерським господарствам, кооперативам, підприємцям за проведення та підтвердження відповідності виробництва органічної продукції та надання дотації сімейному фермерському господарству за приріст поголів’я корів молочного напряму продуктивності. Протягом дії Програми на її заходи з обласного бюджету планується виділити 105,7 млн грн.

Депутати підтримали Програму розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2021-2025 роки.