Програмою Всеукраїнського Дня картоплі передбачено огляд демо-поля (76 сортів картоплі на крапельному зрошенні), огляд виробничих локацій, виставка техніки для картоплярства, дегустація картопляних страв, аукціон. У числі експонентів представлено близько 40 В2В-компаній, що працюють у сегменті картоплярства, зокрема, селекційні компанії, обладнання для сховищ, техніка, обладнання для зрошення, ЗЗР, добрива, послуги, контейнери та пакувальні матеріали.
В заході прийняли участь директор Департаменту Микола Ткачук, начальники управлінь Микола Заїка та Василь Темченко, а також директор Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААНУ Олександр Корні йчук. Під час заходу учасники Всеукраїнського Дня картоплі ознайомились також з роботою ТОВ «Гранекс-Черкаси» та технологією вирощування і зберігання картоплі.
В рамках заходу відбулась нарада з керівниками структурних підрозділів обласних державних адміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового комплексу щодо реалізації державних програм підтримки АПК в 2020 році.
На завершення, учасники заходу також відвідали молочний комплекс СТОВ АФ «Маяк» с. Піщане Золотоніського району Черкаської області, де ознайомилися з технологією відгодівлі ВРХ.