Країни Південної Європи мають більш сприятливу ринкову ситуацію. Переробники з Іспанії переважно зберегли можливість поставок своєї продукції до Китаю, хоча й у менших обсягах через запровадження протиепідемічних заходів. Втім, унаслідок скорочення туризму споживання свинини на внутрішньому ринку півдня Євросоюзу знизилося. За даними останнього звіту Rabobank, туристичний потік в Іспанії та Італії з червня до вересня зменшиться щонайменше на 38%, що вплине на обсяги споживання свинини як у закладах громадського харчування, так і в роздрібній торгівлі. Отже, південноєвропейські країни не зможуть спожити надлишковий обсяг вирощених в Німеччині чи Нідерландах свиней за рахунок літнього напливу туристів, тому ситуація високої волатильності ринку свинини на Євразійському континенті зберігатиметься і надалі.
Подробиці про розгортання ситуації на глобальному ринку та про її можливі наслідки для внутрішнього ринку України — в огляді Асоціації «М’ясної галузі» “Чому ціни на свиней в Україні падають” https://association-mg.com.ua/novyny/300-chomu-tsini-na-svinej-v-ukrajini-padayut-oglyad-asotsiatsiji-m-yasnoji-galuzi.

Нагадаємо також, що у червні поточного року Асоціація «М’ясної галузі» започаткувала безпрецедентну Програму розвитку м’ясної індустрії України “Нове свинарство 2025” https://association-mg.com.ua/novyny/296-nove-svinarstvo-2025-startue-v-ukrajini. Вона реалізується у партнерстві із Центром підвищення ефективності в тваринництві https://ciab.expert/ua/ та сприятиме швидкому досягненню результатів у зниженні собівартості та виході України на конкурентний з основними країнами-експортерами свинини рівень ефективності вирощування свиней.

Асоціація «М’ясної галузі» запрошує організації та підприємства до взаємодії в реалізації Програми «Нове свинарство 2025». Форма приєднання до Програми — за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzB0HYPd-HTpOAcuG8832XXrjq94kFHGAmu6yW-qqY_2BT2w/viewform.