Форум було присвячено обговоренню перспектив розвитку різних секторів економіки в умовах карантину і після його завершення. Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов інформував про програми підтримки бізнесу.

Думками та напрацюваннями щодо шляхів виходу з карантину, можливими його наслідками та способами зменшення негативного впливу поділились з учасниками форуму представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Міністерства інфраструктури України. Про хід процесу приватизації в умовах COVID-19 розповів голова Фонду державного майна України.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха інформував про законодавчі ініціативи Верховної Ради України для полегшення виходу з кризи економіки держави.

З проблемами й очікуваннями бізнесу присутніх ознайомили президент Торгово-промислової палати України, секретар Національної інвестиційної Ради та голова правління «Грузинської Індустріальної групи».

В ході форуму представники регіонів мали можливість обмінятись досвідом запроваджених заходів та власними стратегіями подолання економічних наслідків карантинну.

Про досвід інших країни в подоланні сьогоднішніх викликів учасникам форуму розповіли Посол України у Литовській Республіці та представник Посольства України в КНДР.

В другому блоці онлайн-форуму було обговорено відкриття ринку землі, як нову перспективу для агросектору та розвиток внутрішнього туризму після відміни карантинних заходів. З законом про ринок землі присутніх ознайомив Микола Сольський голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.