«Такими важливими спільними заходами ми привертаємо увагу громадськості до питання збереження лісів. Адже створення лісу – надзвичайно нелегка й благородна справа, якій варто приділяти особливу увагу в цей історично важливий для України час», - зазначив Валерій Коровій.

           До речі, за сприяння облдержадміністрації у 2015-2018 роках виділено під заліснення 750 га земель і створено 708 га нових лісів.

 «Держпідприємства лісового господарства області виконують державне завдання -  в найкоротші терміни якісно провести весняні лісокультурні роботи. У Міжнародний день лісів стартує Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу – у твоїх руках». Цьогоріч вона проходить під гаслом «Учись любити ліс!», - зауважив Анатолій Бондар.

        До посадки лісу долучилися працівники екологічної інспекції у Вінницькій області. Інспектори взялися посадити майже 5 тисяч саджанців дуба звичайного, модрини європейської та дугласії на ділянці 1,7 га неподалік Стрижавки.

«Садимо дуб, адже це цінна лісова порода. А так як відбуваються кліматичні зміни, -  ялина у нас сохне. Ці дерева мають поверхневу кореневу систему, а рівень грунтових вод впав і їм просто не вистачає води для того, щоб живитися. Такі ж войні породи як модрина і дугласія краще приживаються  в нас. Вік рубки настає раніше, перший урожай може бути вже через 60 років», - розповів перший заступник начальника Держекоінспекції Ігор Осадчук.

       Відтак, на Вінниччині площа лісів постійно зростає. На даний час лісистість склала – 13,8%. Щоб довести її до оптимальних 15-20%, потрібно  створити не менше 30 тис. га нових лісів.

     Фахівці департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів також планують долучитися до акції.