Серед спікерів були  директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук, а також керівники таких компаній як «Тріада – МК», яка входить до групи «FRUKTONA», «ФруТек», «Жива Країна», «Фруктона-ВН». Микола Ткачук порушив наступні теми: протидія рейдерству (обласний антирейдерський штаб напрацював дієвий алгоритм протидії рейдерам) та державні програми підтримки сільгоспвиробників і, зокрема, даної галузі. Вінниччина посідає лідируючі позиції в державі за виробництвом продукції садівництва, 2019-го планують закласти більше 500 га молодих садів. Активно розвивається горіхівництво: в Могилів-Подільському районі посадили тисячу га цієї культури, в Оратівському, Літинському, Бершадському – від 19 до 20 га.

       Загалом впродовж 2018 року держава виділила на програми підтримки аграріїв Вінниччини 1181,6 млн грн.. З них 55,6 млн грн. – на розвиток садівництва та виноградарства. Як скористатися цим інструментом детально роз`яснив керівник профільного департаменту

       Учасники конференції отримали інформацію щодо сертифікації продукції та її просування на ринки та в мережі. А також здійснили екскурсію на завод «Фруктона-ВН».