Підприємствами харчової і переробної промисловості області за січень 2019 року до показників відповідного періоду 2018 року збільшено обсяги виробництва:

    - м’яса великої рогатої худоби свіжого чи охолодженого -  на 19,5%

    (1,1 тис. тонн);

   - м’яса свиней свіжого чи охолодженого – на 8,9% (0,3 тис. тонн);

   - м’яса свійської птиці свіжого чи охолодженого (частини тушок) –

     на 16,2% (8 тис. тонн);

   - виробів ковбасних – на 13,9% (0,6 тис. тонн);

   - джемів та желе фруктових – на 15,8% (1,5 тис. тонн);

   - масла вершкового  - на  27,4% (1,6 тис. тонн);

   - молока та вершків не згущених, жирністю не більше 1% - на 12,1%               (20,3 тис. тонн);

   - молока та вершків не згущених, жирністю більше 21% - на 10%

     (0,8  тис. тонн);

   - молока та вершків коагульованих – на 73% (1,3 тис. тонн);

   - олії соєвої нерафінованої – на 55,1% (4,9 тис. тонн);

   - води газованої – на 7,1% (557,6 тис. дал.);